Ruim 35 Jaar Ervaring

Van Horeca tot Bedrijfsleven

De Beste Wijnen op Voorraad

125+ Wijnen voor de Fijnproever

Maatwerk voor B2B

Advies nodig? Bel: 085-060 4403

Persoonlijk Wijn Cadeau

Met Handgeschreven Kaartje

Charles Smith

0 Product(en)
Sorteren op: Meest verkocht

Charles Smith een rock-'n-roll op tournee

Weinig wijnmakers hebben zo'n bijzonder verhaal als Charles Smith. Hoewel hij geboren en getogen is op een uur afstand van de Napa Valley in Californië, ontdekte Charles pas zijn liefde voor wijn toen hij naar Europa verhuisde. Tijdens zijn verblijf in het buitenland was hij manager van verschillende rockbands, waaronder het beroemde Deense duo The Raveonettes. Het was het leven van een rock-'n-roll op tournee, met feesten en uitgebreid tafelen, dat Charles' passie voor geweldige wijn aanwakkerde.

In 1999 ontmoette Charles tijdens een roadtrip naar Walla Walla, Washington, een wijnmaker die hem overtuigde om zijn eigen wijn te gaan maken, trouw aan zijn eigen verhaal en visie. En in 2001 bracht Charles 330 dozen uit van zijn eerste oogst. Acht jaar later werd hij uitgeroepen tot Wijnmaker van het Jaar door het tijdschrift Food & Wine, en opnieuw in 2014 door Wine Enthusiast.

Drink het zoals je het zelf lekker vindt

Het is Charles' kennis van en respect voor oude wereld wijnmaaktechnieken, gecombineerd met zijn toewijding aan hoe mensen daadwerkelijk wijn drinken, die zijn wijnen zo uniek maken. Zijn rode wijnen ondergaan een langdurige maceratie op de schillen, zonder overheveling nadat de malolactische fermentatie is voltooid. Dit zorgt voor een langere rijping op de lie, wat resulteert in een versterkte mondgevoel. Voor de witte wijnen laat hij battonage achterwege en worden ze geklaard en gefilterd voor stabiliteit. En wanneer ze klaar zijn om te drinken, zegt Charles: drink het zoals je het zelf lekker vindt.

Het beste Wijnhuis van het Jaar

In 2008 werd Charles Smith Wines erkend door het tijdschrift Wine & Spirits als een van de "Beste Nieuwe Wijnhuizen van de Laatste Tien Jaar" en als "Wijnhuis van het Jaar" in hun jaarlijkse koopgids. In 2009 werd Charles uitgeroepen tot "Wijnmaker van het Jaar" door het tijdschrift Food & Wine. In 2010 erkende Seattle Magazine Charles als hun "Wijnmaker van het Jaar". En in 2014 kreeg hij ook de titel "Wijnmaker van het Jaar" van Wine Enthusiast.

De wijnen van Charles Smith zijn nu te koop op wijnhuis.nl. Je kunt deze wijn ook bestellen als wijn cadeau, wijn pakket of zelfs als wijn en kaas pakket.