Prijzen & BTW

 

Op Wijnhuis.nl kan je kiezen of je de prijzen inclusief btw of exclusief btw wilt zien, gebruik daarvoor de btw switch boven in de site, of op mobile in het menu. Het Nederlandse BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) tarief is 9% of 21%.

BTW, hoe bereken we die?

Er zijn twee BTW tarieven, laag (9%) en hoog (21%). 21% BTW is het algemene tarief voor luxegoederen en diensten, ook voor bijvoorbeeld alcoholhoudende dranken, zoals wijn van het Wijnhuis. Eten en drinken zonder alcohol is belast met 9% BTW. Wijnhuis hanteert beide BTW tarieven, afhankelijk van de inhoud. Hieronder twee voorbeelden. 

Wijnhuis verkoopt ook samengestelde cadeaupakketten. Hoog en laag BTW zou je zeggen. In dat geval rekenen wij met één BTW tarief. We kijken dan naar de inhoud en hanteren het tarief van de producten die in de meerderheid zijn en de meeste waarde hebben in het pakket. We hebben een voorbeeld hieronder uitgewerkt.

  • Dit Wijnpakket heeft een fles wijn, een wijnkist en een kaasmes van (21%), en een kaas, kaasdipper, en olijven van (9%). Omdat de producten en de waarde van 21% BTW tarief in de meerderheid zijn wordt dit pakketten belast met 21% BTW. 

Zijn er nog vragen over onze prijzen, de BTW berekeningen of wil je iets kwijt?

Laat dan een bericht achter op onze klantenservice pagina.