Kom in contact met ons!
Als je ons nodig hebt, zijn wij er voor je via de e-mail, of via het contact formulier, tijdens de werkweek van 9 tot 5. Maar we zullen ons best doen om binnen één werkdag te reageren op je bericht, tenzij het weekend is of we ons nationale feesthoedje op hebben, dan nemen we eerst een wijntje ;-)
Wij zijn doorgaans op werkdagen van 09.00 en 17.00 uur prima bereikbaar. Soms lopen we door het magazijn, op zoek naar die ene fles wijn, of hangen we aan te telefoon met een wijnboer. Laat dan een bericht achter en we bellen je zo snel als mogelijk terug.
Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op
Wijn is een alcoholische drank die wordt gemaakt van gefermenteerde druiven. Het productieproces begint met het plukken van de druiven, waarna ze geperst worden om het sap eruit te halen. Dit sap wordt vervolgens in vaten gegoten en gefermenteerd met behulp van gist. Na het fermentatieproces wordt de wijn gefilterd en gebotteld.
Er zijn verschillende soorten wijnen, zoals rode, witte en rosé wijnen, afhankelijk van de kleur van de druiven en het productieproces. Wijnen kunnen ook variëren in smaak afhankelijk van de regio waar ze worden geproduceerd en de gebruikte druivensoorten.
Hoeveel glazen wijn kun je schenken uit een fles? Dat hangt af van de grootte van de fles en de grootte van het glas. Een standaardfles wijn (75 cl) bevat ongeveer 6 glazen wijn van 12,5 cl per glas. Als je grotere glazen gebruikt, dan zal je minder glazen kunnen schenken uit dezelfde fles. Bij kleinere flessen, zoals een halve fles of een kwartfles, moet je het aantal glazen aanpassen op basis van de grootte van de fles. Het is belangrijk om te weten hoeveel porties er in een fles zitten om zo verstandig te kunnen doseren.
Een standaardglas wijn bevat ongeveer 10-12 gram pure alcohol, wat overeenkomt met 1,5 promille in het bloed bij een volwassene van gemiddeld gewicht. Dit kan echter variëren afhankelijk van factoren zoals geslacht, lichaamsgewicht en metabolisme. Het wordt aanbevolen om niet meer dan 1-2 glazen per dag te drinken voor vrouwen en maximaal 3 glazen per dag voor mannen om schadelijke effecten te voorkomen. Drink verantwoordelijk en geniet met mate!
Ja, in principe wel. Wijn wordt gemaakt van druiven en bevat van nature geen dierlijke ingrediënten. Er zijn echter wel een aantal uitzonderingen. Sommige wijnen worden behandeld met dierlijke producten zoals gelatine, vislijm of eiwit om de wijn te klaren. Gelukkig zijn er steeds meer veganistische alternatieven beschikbaar die deze dierlijke producten vervangen tijdens het klaren van de wijn. Controleer daarom altijd het etiket of vraag het aan de producent om er zeker van te zijn dat de wijn 100% vegan is.
Bij Wijnhuis.nl.. Haha. alle gekheid op een wijnrank..wijn wordt al duizenden jaren geproduceerd en gedronken. Het wordt gemaakt van gefermenteerde druiven en de oorsprong ervan is te vinden in het Midden-Oosten, waar de oude beschavingen begonnen met het kweken van druiven voor voedsel en drank. Tegenwoordig wordt wijn overal ter wereld geproduceerd, maar sommige landen staan bekend om hun uitstekende wijnen, zoals Frankrijk, Italië, Spanje en Zuid-Afrika. Wijn kan worden gemaakt van verschillende soorten druiven en kan variëren in smaak en textuur afhankelijk van het productieproces.
Wijn kan jarenlang bewaard worden, maar de houdbaarheid hangt af van verschillende factoren, zoals de druivensoort, het productiejaar en de bewaaromstandigheden. Over het algemeen geldt dat witte wijn 1-3 jaar bewaard kan worden en rode wijn 2-10 jaar. Bewaar wijn op een koele, donkere plek zonder temperatuurschommelingen en liggend om uitdroging van de kurk te voorkomen. Een geopende fles kan nog 1-3 dagen goed blijven in de koelkast. Proef altijd eerst voordat je besluit om de wijn weg te gooien.
Een geopende fles rode wijn kun je maximaal 5 dagen bewaren, mits deze goed is afgesloten en gekoeld wordt bewaard.
Ongeopende flessen rode wijn kun je gemiddeld 2 tot 10 jaar bewaren, afhankelijk van het type wijn en de kwaliteit.
en bedorven rode wijn herken je aan een azijnachtige geur en smaak. Ook kunnen er troebele deeltjes in de wijn zitten.
Een geopende fles witte wijn blijft ongeveer 3-5 dagen goed in de koelkast. Om de houdbaarheid te verlengen, kun je gebruik maken van een vacuümstopper of een gaspatroon om de lucht uit de fles te halen.
Ongeopende flessen kunnen, afhankelijk van de kwaliteit en bewaarcondities, tot wel 2-3 jaar goed blijven. Bewaar ze op een donkere en koele plaats, zoals een kelder of wijnkoelkast. Maar let op: hoe ouder de wijn wordt, hoe meer kans er is dat deze zijn smaak verliest en minder lekker gaat smaken.
Een paar aanwijzingen zijn onder andere een muffe of azijnachtige geur, een verkleuring van de wijn die niet past bij het type wijn, en smaken zoals kurk of oxidatie. Als de fles al langer dan 3-5 dagen open is, kan de wijn ook beginnen te oxideren en zuur worden. Het is belangrijk om op te merken dat sommige wijnen natuurlijke variaties vertonen in smaak en aroma, dus als je twijfelt, vraag dan advies aan een expert of proef een kleine hoeveelheid voordat je beslist om de hele fles weg te gooien.
Wijn met een schroefdop kan, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, net zo lang worden bewaard als wijn met een kurk. De kwaliteit van de wijn hangt echter af van verschillende factoren zoals druivensoort, productiemethode en opslagomstandigheden. Over het algemeen geldt dat witte wijn maximaal 2 jaar kan worden bewaard en rode wijn tot 5 jaar. Het is belangrijk om de fles rechtop te houden en op een donkere, koele plaats te bewaren. Zodra de fles geopend is, dient de wijn binnen enkele dagen te worden geconsumeerd.