Top 10 favoriete wijnen 2022

Top 10 favoriete wijnen 2022

Top 10 favoriete wijnen 2022

Het begin van het jaar is altijd een mooi moment om terug te blikken. Wat waren in 2022 de favoriete wijnen op Wijnhuis.nl en welke wijnen zijn bij uitstek geschikt om ook in 2023 cadeau te geven. Spoiler alert; allemaal!

Maar waarom waren dit favoriete wijnen en wat maakt ze zo geliefd? We zetten ter inspiratie de top 10 voor je op een rijtje.

Malbec Vaca Sagrada

Het befaamde wijngebied Mendoza in Argentinië is de geboortegrond van deze prachtige rode wijn. Deze malbec heeft gerijpt op houten vaten wat de wijn complexiteit geeft. Toch is dit een toegankelijke en zachte rode wijn. Wij snappen dus wel dat dit een van de favoriete rode wijnen van 2022 was om cadeau te geven.

Terredirai Pinot Grigio

Als er afgelopen jaar naar witte wijn werd gezocht om cadeau te geven dan kwam deze Italiaanse witte wijn met regelmaat als winnaar uit de bus. Een betaalbare wijn die een geweldige prijs – pretverhouding kent. Je kunt deze pino grigio met recht een geweldige borrelwijn noemen. Daarnaast is het ook een witte wijn die het hele jaar door heerlijk is om in te schenken.

Emporium Appassimento

Een karakteristieke Italiaanse wijn die met recht een klassieker onder de rode wijnen genoemd mag worden. Als je een top 10 favoriete wijnen samenstelt mag deze simpelweg niet ontbreken. Een rode wijn met een volle smaak, die door een tweede vergisting nog meer body krijgt. Zoek je een bijzondere Italiaanse wijn om cadeau te geven, dan is dit een aanrader!

BORN Rose

Wat BORN Rose tot een absolute favoriet maakt is de variatie aan wijnen en verpakkingen die door dit wijnhuis op de markt zijn gebracht. Van blikjes rosé to go tot magnum flessen rosé, wat je ook zoekt dit wijnhuis heeft het. Wil je sparkling rosé, het is er. Toch liever een reguliere fles rosé, ook dan is BORN Rose een goede keuze. Niet zo gek dus dat deze rosé in de top 10 favorieten is beland.

VOGA Prosecco

Dat mousserende wijn favoriet is om cadeau te geven zal geen verrassing zijn. Prosecco van VOGA is er bovendien in een rosé versie en als reguliere prosecco. Wat prosecco zo’n prettige wijn maakt om cadeau te geven is dat je een betaalbare én kwalitatieve bubbel koopt. Bovendien is prosecco een wijn die het hele jaar geschonken kan worden. Een aanrader dus om ook dit jaar te proberen.

Rueda Gran Cardiel

Het Spaanse wijngebied Rueda is geroemd om zijn prachtige Verdejo wijnen. Een witte wijn gemaakt van 100% Verdejo druiven die multi inzetbaar is. Of je deze witte wijn nu schenkt bij het aperitief, bij tapas of als begeleider van vis of wit vlees, hij komt op heel veel momenten tot zijn recht. Dat maakt het ook een geweldig witte wijngeschenk en daarmee een logische plek in deze top 10.

Bellini Canella Sparkling Cocktail

De Bellini is een klassieke cocktail die voor het eerst in Venetië werd gemaakt. Cocktails zijn bezig aan een revival, dus het is geen wonder dat deze ready to drink Bellini cocktail in deze top 10 staat. Dat deze sparkling cocktail ook nog eens laag in alchol is past ook nog eens in de trend van bewuster en low alcohol drinken. Een echte trendsetter dus deze Bellini Canella Sparkling cocktail. En met één druk op de knop te bestellen bij Wijnhuis.nl

Nugan Estate Third Generation Chardonnay

Een top 10 favoriete wijnen kan niet zonder een bijzondere Australische witte wijn. Het wijnhuis Nugan Estate maakt al meer dan 80 jaar prachtige wijnen. Deze Chardonnay is niet alleen heel betaalbaar maar ook gewoon een heel lekker glas om in te schenken bij verschillende gerechten. Een terechte plek dus in deze top 10.

Babich Forbidden Vines Sauvignon Blanc

Een fles witte wijn met wauw factor, zo mag je deze Sauvignon Blanc van Babich rustig typeren. Als je deze fles wijn cadeau krijgt heb je wel echt wat bijzonders in handen. Niet alleen omdat de vormgeving van de fles uitzonderlijk is, maar ook omdat de inhoud perfect is voor de liefhebbers van loepzuivere Nieuw-Zeelandse sauvignons.

Farmers of Wine Rosso

Biologische wijnen krijgen steeds meer het respect dat ze verdienen. Deze rode bio wijn van Farmers of Wine sluit onze top 10 favoriete wijnen dan terecht af. Een betaalbare biologische wijn uit Italië die bovendien perfect op dronk is. Dus een lekker wijncadeau waar de ontvanger meteen van kan genieten!