Wintertijd is tijd voor rode wijn

Wintertijd is tijd voor rode wijn

Hoe zit het ook al weer met wintertijd?

Gaat de klok nu vooruit of achteruit? Met dit gemakkelijke ezelsbruggetje ga je vanaf nu voor altijd onthouden wat er met wintertijd gebeurt.
Want wintertijd is rode wijn tijd, oftewel de klok gaat vooruit zodat je eerder een glas rode wijn in kunt schenken. Dat is gemakkelijk te onthouden toch? En met de wintertijd breekt ook echt de tijd voor rode wijn aan.

Rode wijn in de winter

Want traditiegetrouw wordt in de donkere maanden van het jaar meer rode wijn gedronken dan gedurende bijvoorbeeld het voorjaar of de zomer. Rode wijn is karakteristieker van smaak, intenser en zeker als je rode wijn bij het eten drinkt vraagt het om andere gerechten. Gerechten die thuishoren in de winter, zoals stoofvlees, vollere sauzen, groenteschotels uit de oven. Typische rode wijn gerechten dus.

Welke rode wijn bij welk gerecht

Nu je weet hoe de klok met de wintertijd naar rode wijn tijd wordt verzet is het tijd om te kiezen welke rode wijn je bij welk gerecht uitkiest. Op wijnhuis.nl vind je een brede selectie aan rode wijnen, zodat er ook echt wat te kiezen valt. Lees onze serveersuggesties of kies lekker je persoonlijke favoriete rode wijn.

Of je nu gaat voor klassieke Franse wijnen of Nieuwe Wereldwijnen, er is genoeg keuze. Zelfs voor degenen die liever alcoholvrije wijn drink zijn er verschillende opties.

Rode wijn cadeau geven

Geef je deze winter een rode wijn cadeau dan zorgen wij dat die in een mooie verpakking gegeven kan worden. Ben je niet zelf in de gelegenheid je wijncadeau langs te brengen, dan bieden we ook de mogelijkheid om deze aan de ontvanger op te sturen. Bestel je jouw rode wijn vandaag voor 12.00u, dan gaat jouw wijncadeau dezelfde dag nog met PostNL mee.

Relatiegeschenken

Nu de wintertijd is aangebroken breekt ook de tijd van relatiegeschenken aan. Rode wijn is daarbij een goede keuze, omdat er zoveel verschillende soorten zijn. Zo vind je altijd een fles rode wijn die binnen budget én smaak past.

Laat ons je helpen om daar een mooi wijnpakket voor samen te stellen. Dat kan al vanaf één pakket. Bij grotere hoeveelheden helpen we je graag persoonlijk, neem daarvoor contact op met onze klantenservice.