Wijn met kerst

Wijn met kerst

Wijn met kerst

Kerst is een perfecte gelegenheid om een mooie fles wijn cadeau te geven. We weten uit ervaring dat gedurende de kerstdagen over het algemeen meer wijn gedronken. En wat is nou leuker dan wanneer je een cadeau gekregen wijn meteen in kunt schenken. Maar dan liefst wel een wijn die met zorg uitgezocht is en past bij wat tijdens het kerstmenu wordt geserveerd.

Rode wijn met kerst

We zien dat over het algemeen gedurende de kerstdagen vaker een fles rode wijn cadeau wordt gegeven. Niet zo gek ook, want het is een goede begeleider voor gerechten tijdens het kerstdiner. Als je een fles rode wijn cadeau wilt geven en die wijn online via Wijnhuis.nl uitzoekt is het dus goed te weten bij welke gerechten een wijn past. We geven daarom zoveel mogelijk informatie over wat je kunt eten bij de rode wijn die je online bij ons bestelt.

Laten we eens kijken naar twee van ons meest gezochte type rode wijnen:

  1. Een soepele rode wijn is een wijn die je zou kunnen omschrijven als allemansvriend. Sappig, volop smaak maar niet te heftig. Ideaal dus voor bij gerechten met kip of eendenborst. Maar ook een fijne wijn om te schenken bij een kaasplateau.

    Wil je de liefhebbers van dit type wijn een mooie fles cadeau geven, kijk dan vooral bij dit overzicht van soepele en ronde wijnen, voor volop keuze.

  2. Hou je van de krachtpatsers onder de rode wijn, dan hebben we een prachtige selectie volle en ronde wijnen. Die zijn bij uitstek geschikt om te serveren bij stoofschotels, een mooi stuk gegrild rood vlees of misschien wel bij een gerecht van de (winter) barbecue.

    Zo’n vollere rode wijn is dan de ultieme wijn om cadeau te geven. We hebben bovendien volle en ronde rode wijnen uit verschillende landen. Daardoor kun je de wijn die je cadeau geeft volledig afstemmen op de smaak van de ontvanger van jouw wijngeschenk.

Witte wijn met kerst

En denk je nu, super leuk allemaal die rode wijn maar ik geef liever witte wijn met kerst cadeau? Ook dan zijn we er voor je! Want als je witte wijn cadeau wilt geven, om bijvoorbeeld te serveren als aperitief of begeleider van je vis of pastagerechten, dan hebben we een prachtige selectie aan witte wijnen voor je, uit alle mogelijke windstreken van de wereld.

Wijn voor ieder budget

Omdat we het belangrijk vinden dat je met kerst een wijn cadeau kunt geven die past bij jouw budget hebben we in iedere prijsklasse wel een kwalitatief goede wijn. Want hoewel we zien dat met de kerst duurdere flessen wijnen cadeau gegeven worden, willen we bij Wijnhuis.nl restaurantkwaliteit wijn voor iedereen toegankelijk maken.

We wensen je een fijne en smakelijke kerst!