Wijn en kaas: de perfecte combinatie!

Wijn en kaas: de perfecte combinatie!

Onze liefde voor wijn mag duidelijk zijn. Maar wat doe je nu wanneer je een lekkere fles wijn cadeau hebt gekregen? Precies, borrelen! Als de fles wijn open gaat voor een gezellige borrel, duurt het vaak niet lang voordat de kaas bijna automatisch volgt. In dit blog vertellen we je alles over… wijn en kaas! Welke combinaties tussen wijn en kaas kun je het beste maken? En waar moet je op letten bij het selecteren van de juiste kaas?

Best of both worlds in onze wijnpakketten

Naast ons uitgebreide assortiment van mooie wijnen, vind je bij Wijnhuis.nl ook een unieke selectie aan wijnpakketten. In deze pakketten hebben we het beste van beide werelden samengebracht: kaas en wijn. De kaas die wij hebben geselecteerd bij de diverse wijnen maakt de smaak van de wijn nóg lekkerder. Echt, dat kan! Ben je op zoek naar een uniek wijn cadeau? Stop maar met zoeken, want bij Wijnhuis.nl hebben we voor iedere gelegenheid het perfecte kaas en wijn cadeau. Voor de chique drinker hebben we bijvoorbeeld het wijn kaaspakket met een heerlijke Dandelion Chardonnay. Is er iets groters te vieren en mogen bubbels niet ontbreken? Kies dan voor het kaaspakket met prosecco.

Welke kaas kies je bij de wijnsoorten?

Ondanks dat wij het werk al voor je hebben gedaan, vertellen we je graag meer over de kazen die je het beste kan kiezen bij verschillende wijnsoorten. Met onze hulp geef jij altijd het beste wijnpakket cadeau met de lekkerste kaas combinaties. Of verwen jezelf met een heerlijke fles wijn en shop er zelf de meest smaakvolle kazen bij.

Zacht en romig bij een mousserende wijn

Een mousserende wat…? Een mousserende wijn cadeau! Simpeler gezegd: bubbeltjeswijn in een cadeauverpakking. Mousserende wijn is erg geschikt om cadeau te geven voor een verjaardag, jubileum of als relatiegeschenk. En als je dan toch een mooi wijn cadeau met bubbels geeft, kies er de lekkerste kaas bij. Mousserende wijnen hebben een hoge zuurgraad en veel koolzuur. Dit geeft een heerlijk verfrissend effect bij romige, plakkerige kazen zoals brie, camembert en epoisses. Combineer jouw mousserende wijn cadeau met een van deze kazen en een avond genieten is gegarandeerd!

Kies oude kazen bij rode wijnen

Ben je op zoek naar een wijn cadeau voor een gewaagde drinker? Dan zit je altijd goed met een heerlijk rode wijn pakket. De kaas die hier het beste bij past is een oude kaas. Hoe ouder de kaas, hoe rijker de smaak. En die rijke smaak matcht perfect met de rode wijn. Voor de lekkerste combinaties ga je voor kazen die minstens een jaar oud zijn, zoals cheddar, gruyère of gouda. Echte aanraders om te combineren met rode wijn!

Match wijn en kaas uit dezelfde plaats

Klinkt gek, niet? Maar wijnen en kazen die afkomstig zijn uit dezelfde regio matchen vaak goed met elkaar! De gewoonten, gebruiken en smaakvoorkeuren worden in een regio vaak op elkaar afgestemd, waardoor ze heerlijk zijn om te combineren. Zo ook voor wijn en kaas combinaties. Een mooi voorbeeld hiervan is Sauvignon Blanc met geitenkaas uit de Loire-vallei in Frankrijk, of Chardonnay met epoisses de bourgogne uit Bourgogne in Frankrijk.

Twijfel? Ga voor een stevige, nootachtige kaas bij iedere wijnsoort

Kies je een wijn cadeaupakket voor een drinker die alles lust? Of ben je kazen aan het verzamelen bij een wijnproeverij? Voor gelegenheden waarbij meerdere wijnen worden geserveerd, kun je altijd het beste gaan voor een stevige, nootachtige kaas. Deze kazen zijn perfect te combineren met rode wijn, maar smaken ook heerlijk bij een witte wijn of rosé.

Bestel jouw wijn en kaas combinatie online

De wijnpakketten van Wijnhuis.nl bevatten een heerlijke DutchCheese black label kaasje naar keuze. Dit is een unieke kaas van de boerderij die heerlijk smaakt bij de wijnen in de pakketten. Bovendien beschikken onze wijnpakketten een heerlijke kaasdipper en een zakje finger food olijven zonder olie. Een cadeaupakket vol genot voor de ontvanger, en ook nog eens mooi verpakt in een luxe wijnkist. Wil je jouw wijnpakket persoonlijk maken? Voeg dan een kaartje toe met een persoonlijke boodschap. Bij Wijnhuis.nl scoor je altijd het ultieme wijn cadeaupakket voor iedere drinker, en voor iedere gelegenheid.

Originele kaas cadeautjes

Kies je liever zelf een unieke wijn en kaas combinatie om cadeau te geven? Geen zorgen, ook daarvoor ben je bij Wijnhuis.nl aan het juiste adres! Een unieke samenwerking met Say Cheese Today maakt het voor ons mogelijk om oneindig veel wijn en kaas combinaties aan te bieden. Zo kun je voor iedere gelegenheid een geschikt kaasje selecteren. Of het nu is om iemand te feliciteren, bedanken of een hart onder de riem te steken: zeg het met wijn… en kaas! Neem vooral eens contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. We denken graag met je mee in het samenstellen van het perfecte wijn cadeau!