De leukste wijn cadeaus om te geven én te krijgen!

De leukste wijn cadeaus om te geven én te krijgen!

Wijn is altijd een goed idee. Zeker om cadeau te geven (en te krijgen natuurlijk). Met een wijn cadeau maak je iemand eenvoudig blij met zijn of haar favoriete wijn of je kunt iemand verrassen met nieuwe smaken en andere type wijnen. Wij vertellen je welke type wijn cadeaus je kunt vinden in onze webshop, lichten per categorie de meest verrassende wijn cadeaus voor je uit, en vertellen je meer over de verhalen achter de wijn cadeaus. Schenk dus een wijntje in, ga er lekker voor zitten en ga met ons mee op wijnreis tussen de wijncadeaus!

Waarom een wijn cadeau geven?

Er zijn verschillende redenen om een wijn cadeau te geven: om iemand te feliciteren, om samen iets te vieren, om iemand te bedanken of uit waardering. Het mooie is eigenlijk dat een goede wijn in een mooie verpakking altijd een passend cadeau is. Zowel het ontvangen als het geven van wijn is een feest. Zo beleef je samen de mooiste momenten.

Er zijn verschillende type wijndrinkers en bij elk type drinker past een mooi wijn cadeau. Ook als je niet bekend bent met de smaak van de ontvanger, kun je alsnog mooie toegankelijke wijnen cadeau geven, om samen nieuwe smaken te ontdekken. Wat de reden dus ook is, er is altijd een mooi wijn cadeau beschikbaar.

De wijn cadeaus van Wijnhuis.nl zijn speciaal geselecteerd uit wijnhuizen over de hele wereld. Sommige zijn echte klassiekers en andere zijn minder bekend. Juist om die reden is een wijn cadeau geven altijd een goed idee. En met meer dan 50 verschillende soorten kwaliteitswijnen slaag je altijd. Ontvanger blij, jij blij!

Verrassende wijnen om cadeau te geven

Bij elke gelegenheid, bij elk seizoen, bij elk gerecht en bij elke ontvanger past een ander type wijn. Zie je door de bubbels de prosecco niet meer? Dan hebben wij een aantal mooie aanbevelingen die zeker in de smaak zullen vallen bij de ontvanger.

Rode wijn cadeau geven

Joe Harris zong het al in 1975: ‘Drink rode wijn’. Maar de historie van rode wijn gaat natuurlijk vele jaren en zelfs eeuwen verder terug. Daarom is rode wijn al jaren een van de beste cadeaus om te geven. Of je nu kiest voor een klassieke rode wijn óf een wijn die ontstaan is uit nieuwe initiatieven en technieken.

Een van die nieuwe initiatieven is afkomstig uit het zuiden van Italië, Puglia om precies te zijn. Deze streek staat al langer bekend om haar goede wijnen. Reden genoeg voor een groep ambachtelijke wijnboeren om collectief een nieuwe wijn te ontwikkelen. The Farmers of Wine maakten op geheel traditionele, maar volledig biologische wijze een nog onbekende, maar zeer smaakvolle ‘Rosso’. Deze intense, zachte rode wijn smaakt geweldig met pasta of pizza, maar is ook een toegankelijke borrelwijn. Dat maakt de Rosso Biologisch het perfecte rode wijn cadeau!

Witte wijn cadeaus voor mooie momenten

Ook voor liefhebbers van witte wijn hebben wij de mooiste wijn cadeaus in een luxe geschenkdoos.

Een van onze aanbevelingen is de Pinot Grigio van Giorgio & Gianni. Dit witte wijn cadeau kan altijd, omdat hij zo lekker te combineren is met allerlei soorten vlees- en visgerechten. De combinatie van peer, perzik en abrikoos zorgt voor een heerlijke frisse toon met toch een rijke en elegante smaak achter op de tong. Dat gun je toch iedereen?

Prosecco: het lekkerste mousserende cadeau

Houdt de ontvanger van een bubbeltje? Dan is prosecco altijd een goed wijn cadeau. Prosecco is toch net wat meer feestelijk dan rode of witte wijn. Daarom hebben we ook voor prosecco een hele mooie en vooral elegante tip voor je.

De Voga Prosecco Brut is namelijk niet alleen heel erg lekker, maar ook heel mooi. Naast de keuze uit een mooie geschenkverpakking, is de fles een lust voor het oog. Hierdoor heb je direct het gevoel dat je een stukje luxe cadeau geeft. En de smaak dan? Ook daar zal het niet aan liggen. De prosecco van Voga heeft een mooie zachte mousse en is DOC-geclassificeerd. Daarom geef je dit wijn cadeau zonder twijfel bij elke gelegenheid!

Champagne cadeau geven als je écht iets te vieren hebt

Er is altijd reden voor een feestje, maar als je echt iets te vieren hebt, geef je natuurlijk een champagne cadeau! En daarmee bedoelen we ook echte champagne uit de gelijknamige streek die volgens de ‘méthode traditionnelle’ is gemaakt.

Een van die naamdragers is de Cuvée Royale BRUT van Joseph Perrier. Dit traditionele familiebedrijf staat al sinds 1825 bekend om haar superieure kwaliteit en chique uitmonstering. De Cuvée Royale BRUT is een van de bestsellers van het wijnhuis en zeker geen onbekende champagne onder de kenners. En bij Wijnhuis.nl te bestellen als uniek wijn cadeau in een fraaie geschenkdoos.

Geef verantwoord met de lekkerste alcoholvrije wijn cadeaus

Alcoholvrije wijnen hebben nog altijd een suf imago. Ten onrechte als je het ons vraagt, want met een alcoholvrij wijn cadeau geef je een verantwoordelijk geschenk. Een alcoholvrije wijn kan altijd én dankzij nieuwe technieken en methodes zijn er alcoholvrije wijn cadeaus van hoge kwaliteit en met een top smaak.

En voor een hoge kwaliteit alcoholvrije wijn hoeven we niet ver te zoeken. De Sapsommelier heeft namelijk een hele lekkere rode wijn met 0% alcohol en 100% smaak. Gloeisap bevat kers, vlierbes, appel en rode bes van Hollandse bodem en combineert met zowel zoet als hartig. Geef daarom eens iets anders en durf een alcoholvrije wijn cadeau te geven!

De mooiste wijn cadeaus voor elke gelegenheid

Alle wijn cadeaus van Wijnhuis.nl worden geleverd in een unieke en luxe geschenkverpakking met een persoonlijke boodschap. Kun je jouw favoriete wijn niet vinden tussen de wijn cadeaus? Neem dan ook een kijkje tussen de nog meer uitgebreide wijncollectie of maak het feest compleet met een wijnpakket met bijvoorbeeld kaas, glazen of een luxe kurkentrekker. Met een cadeau van Wijnhuis.nl maak je van elke gelegenheid een feest. Leuk om te krijgen, en nog leuker om te geven!