Dag van de Merlot

Dag van de Merlot

 

Laten we, op deze dag van de Merlot, deze heerlijke druif eens even in het zonnetje zetten. Want hoewel Merlot als allemansvriend wordt beschouwd, is het niet zomaar een rode wijn. Het is inmiddels een van de meest verbouwde druiven van Frankrijk. En met reden. Merlot is romig van smaak en kan met veel verschillende gerechten geserveerd worden.

De Merlotdruif is relatief groot, maar heeft een dunne schil. Daardoor is Merlot vaak wat lichter van kleur en is het een soepele wijn om te drinken. Merlot wordt vaak ook samen met Cabarnet sauvignon geblend, omdat deze twee druiven fantastisch samengaan. Ze zijn beiden lekker sappig en vol fruit. Niet voor niets dus dat vele bekende wijnen uit de Bordeaux een blend van deze twee druiven zijn.

Toch is Frankrijk niet de enige hofleverancier van Merlot, de druif wordt inmiddels op grote schaal ook in andere wijnlanden verbouwd.

Wijnhuis.nl is dol op Merlot

Bij Wijnhuis.nl zijn we dol op Merlot en we hebben dan ook Merlot wijnen uit verschillende landen, van Italië en Chili tot Zuid-Afrikaanse Merlot en daarnaast ook in verschillende prijsklassen. Merlot is er tegenwoordig zelfs in een rosé versie en ook die wijn hebben we bij Wijnhuis.nl op voorraad. We zeiden het al, we zijn dol op Merlot!

Merlot is een wijn die je niet alleen lekker voor jezelf koopt maar ook geweldig is om cadeau te geven.

Geef Merlot cadeau

En juist omdat Merlot zo’n toegankelijke rode wijn is, is het een fantastische wijn om cadeau te geven. Bij Wijnhuis.nl zijn we gespecialiseerd in het verzorgen van wijncadeaus. Of het nu om één fles Merlot gaat of voor een heel bedrijf, wij kunnen het voor je regelen.

Wil je een fles wijn cadeau geven, dan zorgen wij voor een passende cadeauverpakking. Wil je Merlot als relatiegeschenk geven, dan hebben wij daar prachtige wijnpakketten voor. Alles is mogelijk!

Kies welke fles Merlot je cadeau wilt geven en bestel vandaag nog. Doe je dat voor 12.00u dan zorgen wij dat je wijncadeau dezelfde dag nog wordt verstuurd. Voor grotere aantallen helpt onze klantenservice je graag met passend advies.

Want niet alleen op dag van de Merlot is dit een heerlijke wijn om te drinken. Maar dat ga je vast snel zelf proeven!