5 tips voor het cadeau geven van de lekkerste wijn

5 tips voor het cadeau geven van de lekkerste wijn

Kies een rode wijn, een witte wijn of toch champagne

Als je een fles wijn cadeau wilt geven lijkt het bijna onbegonnen werk om de lekkerste wijn uit te kiezen. Zowel in de winkel als online is er een enorme keuze aan wijn. Je loopt als koper tegen verschillende vragen aan. Kies je een rode wijn, een witte wijn of toch champagne? En uit welke wijnstreek komt de lekkerste wijn?

Om je te helpen bij het kiezen van jouw wijncadeau zetten we 5 tips voor je op een rijtje. Dan weet jij zeker dat je de lekkerste wijn cadeau geeft én de ontvanger van jouw wijngeschenk ook echt kan genieten van een heerlijk glas wijn.

1. Kies welke wijn je cadeau wilt geven

Een voor de hand liggende vraag wellicht, maar ook de belangrijkste. Want welke wijn wil je cadeau geven? Kies je voor een rode wijn, een witte wijn of toch champagne? Veel zal afhangen van het seizoen waarin je de wijn cadeau geeft. In het najaar en de winter wordt er vaker gekozen voor rode wijn. Terwijl de zomermaanden bij uitstek geschikt zijn om witte wijn cadeau te geven, of zelfs een mooie fles rosé.

Champagne is een wijn die veelal tijdens de decembermaand als geschenk wordt gegeven. Maar champagne is eigenlijk het hele jaar en bij iedere feestelijke gelegenheid een perfect cadeau.

2. Bepaal het smaakprofiel van de wijn

Het smaakprofiel van een wijn bepaalt grotendeels waar de wijn bij geschonken kan worden. Een borrelwijn kent een ander smaakprofiel dan een fles wijn die je bij een mooi stuk wild of vis inschenkt. Al onze wijnen kunnen daarom worden gefilterd op deze smaakprofielen

  • Licht & Fruitig
  • Soepel & Rond
  • Vol & Krachtig
  • Droog & Fris
  • Intens & Fruitig
  • Meteen drinken of bewaren

Hiermee helpen we jou te bepalen welke wijn het beste voldoet aan het gewenste smaakprofiel en dus voor het perfecte schenkmoment. Zodat jij zeker weet dat de ontvanger van jouw wijncadeau ook echt kan genieten van de juiste fles wijn.

3. Ga je voor een groot wijnhuis of een kleine wijnboer

Wij vinden het belangrijk dat je niet alleen kunt kiezen uit gerenommeerde wijnhuizen, maar juist ook van kleinere wijnboeren. Daarmee vergroten we de keuze in wijn. Niet om de keuze nóg lastiger te maken, maar juist omdat je daarmee ook de pareltjes ontdekt die je anders nooit cadeau had kunnen geven. Zo maak je van jouw wijncadeau echt een bijzonder geschenk.

4. Kijk verder dan het etiket op de fles

Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde wijnconsument veelal wijn kiest op basis van het etiket. Wijnmakers doen daar dan ook enorm hun best op. Toch is het mooiste etiket geen garantie voor de lekkerste wijn. Daar zijn toch echt objectievere methodes voor.

Zeker als je een fles wijn cadeau wilt geven wil je dat die wijn ook lekker is, in plaats van alleen mooi. Kijk dus eerder naar smaakprofiel, regio en type druif, dan uitsluitend een wijn te beoordelen op zijn looks.

5. Maak van jouw wijncadeau een persoonlijk geschenk

Als je weet welke wijn je cadeau wilt geven is de volgende stap om jouw wijncadeau persoonlijk te maken. Wij doen dat door jouw persoonlijke boodschap op een handgeschreven kaartje aan je fles wijn toe te voegen. Daarnaast hebben we meerdere cadeauverpakkingen waar je uit kunt kiezen, die ieder een eigen touch toevoegen.

Wil je niet alleen een fles wijn cadeau geven, denk dan eens aan het toevoegen van een kaasje aan jouw wijngeschenk. Daar hebben wij namelijk ook kaas van gegeten en niets combineert zo geweldig als een goed glas wijn met een bijpassend blokje kaas.

We hopen je met deze 5 tips op weg te helpen bij het kiezen van de lekkerste wijn, zodat jouw wijncadeau meer is dan alleen een mooie fles wijn!